Ski03 Untitled Design (1) Slide

VTI-SKICLUB

Het begon in 1965, toen leraar André Boussy het initiatief nam voor de oprichting van de VTI-skiclub. Hij wou de leerlingen in de mogelijkheid stellen om deze toen nog relatief elitaire sport aan democratische prijs te beoefenen en hen tegelijk een unieke beleving aanbieden in het prachtig kader van de Oostenrijkse Alpen. Dertig leerlingen beten in de kerstvakantie van 1965 de spits af en de skiclub was vertrokken voor een schitterend verhaal. Een kleine rekensom toont aan dat op vandaag zo’n kleine 3000 leerlingen de wintersport leerden kennen dankzij de skiclub, want deze groeide voortdurend en breidde haar activiteiten verder uit.

Door jarenlange contacten in de skigebieden en door de grootte van de groepen bij de vertrouwde hotels en organisaties, slaagt de skiclub er telkens in om de reizen tegen uiterst concurrentiële prijs aan te bieden.

Skiclubfoto

Naast meer dan een halve eeuw trouw bezoek aan het Lechtal, waarvoor de skiclub trouwens werd gevierd door de plaatselijke autoriteiten, werd vanaf 2011 tweejaarlijkse een extra skireis ingelast, voorbehouden aan de ervaren skiërs of boarders.

De VTI-skiclub biedt tijdens de skireizen, naast de sportbeoefening zelf, gevarieerde avondanimatie aan zodat de leerlingen zich geen moment hoeven te vervelen. Verder beschikt het over eigen ski- en snowboardmonitoren en stelt het de deelnemers alle skimateriaal te beschikking vanuit haar eigen uitgebreide skishop.

De reis naar Oostenrijk, die openstaat voor alle VTI-leerlingen, ongeacht leerjaar of skiërvaring, gaat door tijdens de eerste week van de paasvakantie.

De tweejaarlijkse extra skireis voor leerlingen met ski- of snowboardervaring vanaf het vierde leerjaar, gaat door in de pare jaren tijdens de krokusvakantie.

Ben jij ook geïnteresseerd, vraag dan totaal vrijblijvend bijkomende informatie via skiclub@vtioostende.be., of neem een kijkje op de infofiche van de volgende skireis.

Inschrijven kan hier.

Snowboard
Inschrijven

Wens je ons te vergezellen? Schrijf je snel in!

Download
Folder

Download hier de folder voor de komende reizen.

Mail
Vragen?

Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!