VTI Internationaal

INTERNATIONAAL

We hebben een lange traditie van internationale projecten.

GTTI ANNEX

ONZE PARTNERSCHOOL IN
BANJUL, GAMBIA

In het kader van de stedenband Oostende-Banjul (een initiatief van het stadsbestuur Oostende) hebben we al jarenlang nauwe contacten met het Gambia Technical Training Institute Annex. Dat is een kleine nijverheidsschool in Banjul. Onze collega’s daar onderrichten bouw, elektriciteit, lassen en autotechniek. Ze doen schitterend werk, maar moeten roeien met de riemen die ze hebben. Daarom is onze steun voor hen een opsteker. Omgekeerd kunnen wij heel wat van hen leren: ze leren ons weer naar de essentiële dingen kijken: enthousiasme in het leren, sociale banden, familieleven, solidariteit, het belang van basisvaardigheden, volharding, …

We bezoeken hen regelmatig met leerlingen en leraren. Telkens zijn daar projecten aan gekoppeld. In het verleden hebben we o.a. een zonneboiler geïnstalleerd in het Victoria Hospital en hebben leerlingen onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit in de mangroves.

We ontvangen graag tegenbezoeken: onze partners zijn geregeld bij ons te gast. Wereldburgerschap wordt op die manier erg concreet.

Gtti Banjul

GTTI Annex leslokaal in Banjul -Gambia

Skireis

SKIREIS

Al sinds 1965 heeft de school een bloeiende skiclub. In de paasvakantie trekken we naar Warth, onze sneeuwzekere Oostenrijkse bestemming, en tweejaarlijks gaan we tijdens de krokusvakantie nog eens extra wintersporten in Frankrijk.

De club beschikt over modern, kwaliteitsvol en professioneel onderhouden skimateriaal. De eigen Nederlandstalige monitoren leren je in nauwelijks een week perfect skiën of boarden.

Door jarenlange ervaring en intense contacten ter plaatse kan de club fantastische skireizen aanbieden tegen uiterst scherpe prijs. Meer info is te verkrijgen via skiclub@petrusenpaulus.be.

JACHTLUIPAARDEN HELPEN

Het Feracare Wildlife Centre heeft een uiterst waardevolle werking in het streven naar natuurbehoud. Naast de jachtluipaarden herbergt het natuurdomein tal van andere wilde dieren. Je vindt er giraffen, nijlpaarden, wildebeesten, zebra’s, slangen, enz.

De leerlingen van het 6de en 7de jaar BSO zijn erg betrokken bij dit project en ondernamen tal van initiatieven om dit te ondersteunen. De coronacrisis heeft helaas roet in het eten gegooid om ter plaatse aan de slag te gaan.

Feracare
Polen

POLEN

Elk jaar gaan de 7de specialisatiejaren BSO op reis naar Polen. In dit fascinerende land ontdekken ze onder andere Warschau, Krakau en Auschwitz. Als afsluiter van de schoolcarrière is dit telkens een voltreffer.

BENTLEY

De leerlingen van de TSO-afdeling Autotechnieken bezoeken de Bentley-fabriek in Engeland. Een unieke kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de zeer exclusieve merk.

Bentley

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je graag inschrijven in het VTI?