West Petrus En Paulus Onze School Internationaal Header

INTERNATIONAAL

We hebben een lange traditie van internationale projecten.

GTTI ANNEX

ONZE PARTNERSCHOOL IN
BANJUL, GAMBIA

In het kader van de stedenband Oostende-Banjul (een initiatief van het stadsbestuur Oostende) hebben we al jarenlang nauwe contacten met het Gambia Technical Training Institute Annex. Dat is een kleine nijverheidsschool in Banjul. Onze collega’s daar onderrichten bouw, elektriciteit, lassen en autotechniek. Ze doen schitterend werk, maar moeten roeien met de riemen die ze hebben. Daarom is onze steun voor hen een opsteker. Omgekeerd kunnen wij heel wat van hen leren: ze leren ons weer naar de essentiële dingen kijken: enthousiasme in het leren, sociale banden, familieleven, solidariteit, het belang van basisvaardigheden, volharding, …

We bezoeken hen regelmatig met leerlingen en leraren. Telkens zijn daar projecten aan gekoppeld. In het verleden hebben we o.a. een zonneboiler geïnstalleerd in het Victoria Hospital en hebben leerlingen onderzoek gedaan naar de waterkwaliteit in de mangroves.

We ontvangen graag tegenbezoeken: onze partners zijn geregeld bij ons te gast. Wereldburgerschap wordt op die manier erg concreet.

LYCÉE DE L'EUROPE, DUINKERKE

Het buitenland hoeft niet ver te zijn. Sinds jaar en dag werken we samen met onze andere partnerschool, het Lycée de l’Europe. Samen hebben we een aantal projecten gerealiseerd in het kader van Interreg.

Onze leerlingen bouwden in Duinkerke een mediterrane fontein, en hun leerlingen komen geregeld naar Oostende om projecten in verband met bouwtechnieken te bespreken. Zowel in Duinkerke als in Oostende loopt een project rond hernieuwbare energie, waarin we gegevens rond efficiënt gebruik van hernieuwbare energie vergelijken. Frans leren kan op een ongedwongen manier gebeuren: onze leerlingen zijn bijvoorbeeld al te gast geweest op hun sportdag.

ERASMUS+

STAGE-UITWISSELING MET NEDERSAKSEN, DUITSLAND

Onze leerlingen Se-n-se Vliegtuigtechnicus kunnen vier weken op stage gaan in Nedersaksen. Daar draaien ze mee in MTU, een reusachtige onderneming die jetmotoren compleet reviseert, en in Fassberg, het opleidingscentrum van de Duitse luchtmacht. Een unieke kans voor hen om op operationele motoren en toestellen te trainen. De Duitsers sturen twee leerlingen die in Melsbroek aan Herculesvliegtuigen van het Belgische leger kunnen sleutelen en in Oostende ervaring kunnen opdoen. We werken hiervoor samen met de Marienschule in Bückeburg (een onderdeel van de Berufsbildende Schulen, Rinteln).

ERASMUS+

DIVERSITY IN EDUCATION, LISSABON, PORTUGAL

Dit Erasmus+ is een project waaraan enkele van onze leraren deelnemen.

STUDIEAANBOD

1

1STE GRAAD

Benieuwd naar onze eerste graad? Bekijk hier hoe je kan groeien tot wie je wil zijn!

2

2DE GRAAD

Ontdek onze studierichtingen in de 2de graad!

3

3DE GRAAD

Benieuwd naar ons studieaanbod in de 3de graad?

Wil je je graag inschrijven in West?