West Petrus En Paulus Troeven Header

ONZE TROEVEN

ONZE SCHOOL LEEFT

Volg ons op facebook. We hebben ook een elektronische VTI nieuwsbrief  Als je wilt weten wat er zo allemaal leeft op de school, blader dan eens in ons Verbindend Technisch Infokrantje

Petrus En Paulus West Troef School Leeft
Petrus En Paulus West Troef Middagactiviteit

MIDDAGACTIVITEITEN

Tussen de middag organiseren we tal van activiteiten: fietsenatelier, schaken, tafeltennis, spelletjes, internet, sport, bibliotheek. Alle activiteiten gebeuren uiteraard onder toezicht. Op die manier kunnen onze leerlingen zich op een creatieve manier aangenaam bezighouden over de middag.

CENTRALE LIGGING

Onze school is centraal gelegen en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. In onze fietsenstalling met camerabewaking staan de fietsen veilig tegen diefstal en vandalisme.

Ons stukje Stuiverstraat is een woonerf, dus met weinig verkeer, en al helemaal geen doorgaand verkeer.

Bezoekers kunnen in de omgeving van de school de auto vlot parkeren (zonder parkeergeld of blauwe schijf).

Petrus En Paulus West Troef Centrale Ligging
Petrus En Paulus West Troef Skiclub

EIGEN SKICLUB

Al sinds 1965 heeft de school een bloeiende skiclub. In de paasvakantie trekken we naar Warth, onze sneeuwzekere Oostenrijkse bestemming, en tweejaarlijks gaan we tijdens de krokusvakantie nog eens extra wintersporten in Frankrijk.

De club beschikt over modern, kwaliteitsvol en professioneel onderhouden skimateriaal. De eigen Nederlandstalige monitoren leren je in nauwelijks een week perfect skiën of boarden.

Door jarenlange ervaring en intense contacten ter plaatse kan de club fantastische skireizen aanbieden tegen uiterst scherpe prijs. Meer info is te verkrijgen via skiclub@petrusenpaulus.be.

INNOVATIE

We zijn een innovatieve school. Een aantal richtingen werden bij ons opgericht, zoals Industriële wetenschappen, Techniek-wetenschappen, Vliegtuigtechnieken en Elektromechanische technieken.  We zijn al van bij de aanvang gangmakers van projectonderwijs.

We trekken vanaf het eerste moment de kar van duaal leren, dat we zowel in BSO als TSO inrichten.

STEM is ons ding, niet alleen in naam en qua richtingen, maar ook qua didactische aanpak: teamwork, probleemoplossend denken, toegepaste theorie zijn bij ons geen ijdele begrippen. Ook andere didactische vernieuwingen drukken hun stempel op de lessen, zoals co-teaching of monitoraat.

Weinig scholen kunnen er prat op gaan dat ze een hogeschool gesticht hebben. Uit onze school groeide het Hoger Technisch Instituut op de Zeedijk, dat tegenwoordig opgegaan is in VIVES.

Petrus En Paulus West Troef Innovatie
Petrus En Paulus West Troef Unieke Richtingen

UNIEKE RICHTINGEN

We hebben unieke richtingen. In de Oostendse regio zijn we de enige school voor vrijwel alle technologische richtingen. Vliegtuigtechnieken en Elektromechanische technieken worden maar in enkele scholen in Vlaanderen aangeboden.

Petrus En Paulus West Troef Stem Ons Ding

STEM IS ONS DING

STEM-didactiek is ons ding: teamwerk, probleemoplossend denken, systeemdenken, theorie oordeelkundig toepassen. S(cience), T(echnology) en M(athematics) kun je in veel scholen leren, maar voor E(ngineering) heb je speciale expertise nodig: dit STEM-aspect draait rond inzichten verwerven in systemen en hun ontwerp en opbouw. Een ophaalbare brug bijvoorbeeld wordt ontworpen door een samenspel van fysica, technologie, wiskunde en mechanica. Onze leerlingen zijn daarom sterk in toegepaste wetenschappen en toepassingen van wiskunde. Daarom telt ons lerarenkorps ook heel wat ingenieurs.

INDIVIDUELE ZORG

We zorgen voor iedereen met zijn of haar eigenheden, talenten en beperkingen. We hebben een uitgebreid zorgteam: een gemotiveerd lerarenteam, een zorgcoördinator, vier opvoeders met leerlingbegeleider, drie graadcoördinatoren, drie pedagogisch directeurs garanderen een intense begeleiding.

Petrus En Paulus West Troef Individuele Zorg
Petrus En Paulus West Troef Stem Aanbod
West Petrus En Paulus In De Kijker Icoon

IN DE
KIJKER

Nieuwbouw

In het VTI aan de Stuiverstraat is de afbraak van het schoolgebouw langs de Duivenhokstraat in volle gang. Op de vrijgekomen ruimte komt een aantrekkelijke nieuwbouw voor de afdeling Schilderwerk en decoratie en voor de jongeren uit de richting Bouw.

Volg de werken

West Petrus En Paulus Bereikbaarheid
BEREIKBAARHEID

Ontdek hier hoe je onze school kan bereiken met de tram, bus of trein.

West Petrus En Paulus Weekmenu
CATERING

Benieuwd naar ons aanbod van? Bekijk het hier

West Petrus En Paulus Dagindeling
DAGINDELING

Hoe verloopt een dag op onze school? Wanneer is er avondstudie voorzien?

Wil je graag inschrijven in het VTI?