Slide Erkend Skimonitor Skimonitor

Opleiding ERKEND SKIMONITOR

Deze opleiding is uniek in Vlaanderen en gaat door in samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen, die als enige in Vlaanderen gemachtigd is om een dergelijke erkenning uit te reiken, met Ski Coaching en Training ‘Perfection Performance’ in Komen, met de skischool Arlberg Snowsports in het Oostenrijkse Warth en met de eigen VTI-skiclub.

Vanaf het eerste leerjaar kan je de opleiding starten, welke afdeling je ook volgt. VTI Oostende biedt een internaat aan voor wie deze opleiding wil volgen. Meer info over het internaat vind je hier.

De opleiding gaat zowel in België door als in het buitenland. Een theoretisch gedeelte rond onder meer didactiek en EHBO kan binnen de VTI-muren, training op skitechniek gebeurt op de indoorpiste van Komen. Buitenlandse lessen en stages vinden plaats in de Oostenrijkse Alpen.

Skiclubfoto

In het buitenland verblijft de groep in het hotel POST in Elbigenalp waar een volpensionformule is voorzien. De skilessen gaan door in het skigebied Warth-Schröcken. De dagelijkse verplaatsingen gebeuren met de eigen VTI-bus.

Het hele traject gaat door tijdens de schoolweken maar staat de gewone schoolse vorming niet in de weg. Gemiste lessen worden ingehaald en bijgewerkt via diverse, hedendaagse lesvormen: online en opgenomen lessen, taken en leesopdrachten, enz.

De verplaatsing naar de binnenlandse en buitenlandse trainingsplaatsen gebeurt met de eigen VTI-busjes en vaste begeleiders van de school staan de leerlingen voortdurend bij in alle stappen van de opleiding.

De VTI-skiclub, die steunt op decennialange ervaring met wintersport, biedt ondersteuning op het vlak van degelijk skimateriaal en met haar intense en hechte banden in het Oostenrijkse Lechtal, waar de buitenlandse lessen en stages doorgaan.

Vanaf 15 jaar kan je deelnemen aan de toelatingsproef van Sneeuwsport Vlaanderen. Als je hiervoor slaagt, volgt een doorgedreven theoretische en praktische vorming onder begeleiding van monitoren van Sneeuwsport Vlaanderen. Deze vorming mondt finaal uit in de diploma’s van ski-initiator, ski-instructeur en skileraar. Vóór je 15de biedt de opleiding je wel al intense training en bijschaving van de eigen skitechniek.

Het diploma van internationaal erkende skimonitor biedt kansen voor een gedroomde vakantiejob of voor, wie weet, structurele toekomstplannen als gevestigde skileraar in binnen- of buitenland.

Download
Folder

Download hier de folder van deze opleiding

Mail
Vragen?

Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!