Uit zijn eigen 3D printer laat Kenji Goethals de meest uiteenlopende producten en materialen vloeien.
“Alles begon bij de aankoop van een bescheiden 3D-printer”, blikt Kenji terug. Hij volgt les in het laatste jaar Industriële Houtbewerking. “Oorspronkelijk maakte ik enkel spullen voor eigen gebruik. Al snel kwam er een website bij, waar buitenstaanders bestellingen kunnen verrichten. Met een 3D-printer kan je werkelijk alles printen: balpennen, miniatuurventjes van de Hulk, Spiderman, een kabeldoorvoer creëren, …”
“De printer op zich volstaat niet om het gevraagde eindresultaat te verkrijgen. Via aangepaste software moet je het product ontwerpen. Aan de hand van nog andere software optimaliseer je het ontwerp. De afwerking gebeurt met de hand. De printer heeft soms wat tijd nodig om een opdracht volledig af te werken. De miniatuurafbeeldingen van de hulk kwamen er pas na dertien uur uit. Ik ben erg trots op het resultaat, want bij dat project werd gestart met een leeg blad. Bij de creatie van de sleutelhangers kwam er Artificiële Intelligentie aan te pas. De modernste technieken zijn me dus niet vreemd.“
“Op https://3d-print-service-g-power.jouwweb.be/ vind je het volledige aanbod. De site wordt behoorlijk bezocht, waardoor de bestellingen volgen. Wekelijks komen er klanten langs om hun bestelling op te halen. Om alles bol te kunnen werken, krijg ik hulp van Keano Maes uit het zesde jaar Hout. Ook sommige lessen op school zijn nuttig om het project van mijn 3D-printer vlotter te laten lopen. In het VTI leren we Autocad, een programma waarmee je technische tekeningen kan maken. Deze kennis komt zeker van pas om de ontwerpen van nieuwe producten op te stellen. In bepaalde gevallen is kennis van houtbewerking zinvol. Dit is het zo als je materiaal voor kabeldoorvoer maakt.”
3D-GPower
Kenji noemt zijn site 3D-GPower. Vooral de baseline Printen met precisie, creëren met passie bewijst dat zijn interesse voor 3D-printers geen toevalstreffer is. “Na mijn schooltijd hoop ik mijn passie uit te oefenen als zelfstandige in bijberoep. Ik beschik nu al over een stevige basiskennis. Dit vormt een goed begin om ook de komende jaren veel plezier te beleven aan mijn 3D-printer”, aldus nog Kenji Goethals.
Op de foto staat een pagina van zijn site.